Strömsholm, dag 1

  2012-01-16 / 21:18:00 / Riddagbok Vännäs /

Uppstigning kl 06.00. 06.50 så började vi gå till stallet där vi skulle hålla till under de här tre dagarna. Vi kom lite sent till stalltjänsten, de som går skola här hade redan börjat (de har samling 06.55) så det var bara att hugga i och börja mocka bl.a. När vi var klara med det så skulle vissa hästar ut i hagarna. Jag fick ta ut en häst som heter Gangster Boy. När vi var halvvägs till hagen så gick grimman upp, alltså spännet som sitter typ vid nacken. Och hästen var ganska taggad på att få gå till hagen… Men som tur var så följde ”stallvärdinnan” med mig ut till hagen, så hon hjälpte mig. Tur nog så hade jag kedja på hästen, så grimman hölls fast på nosryggen. Vi fick i alla fall hästen till hagen tillslut. Då allt tillslut så var klockan ungefär 8. Så då gick vi runt i stallen och kollade lite. Efter ett tag så hamnade vi ett ridhus och kollade på då några red lektion med unghästar. När klockan var någon gång mellan 9 och 10 så gick vi tillbaka till stallet och gjorde i ordning de hästar vi skulle rida. Det första passet var hoppning (markarbete) och jag fick en jättesöt häst som heter Bolero. Efter att vi hade ridit så gick vi och åt lunch. Efter det så var klockan ungefär 13 och 13.45 skulle vi rida nästa pass. Så det bara att ge sig tillbaka till stallet för att göra sig i ordning för det andra ridpasset (dressyr). Jag fick rida en bjässe som heter RallyE. Ni som vet hur stor Linus (Superline) är, Rally var ännu större! Så jag kände mig ännu mindre än vad jag brukar… Efter det passet så var det dags för ännu mer stalltjänst. Mockning, sopning och krattning. När vi var klara med stalltjänsten så gick vi till ett ridhus där hippologerna red en lektion. Där satt vi i typ en 45min innan klockan blev halv 6 och vi fick gå och äta middag. Efter middagen så var det egentligen tänkt att vi skulle gå och kolla på en dressyrträning, men det var ingen där då vi kom till ridhuset så vi gick tillbaka till vandrarhemmet. Då fick vi kolla på en film från dagens ridpass… Oj så fel jag hade om min sits.

-

Ridpass, markarbete: Egentligen så skulle vi ju då hoppa, men vi hade markarbete istället för att läraren skulle lära känna oss och vi skulle få lära känna hästarna typ. Vi fokuserade väldigt mycket på vår sits och det under passet. Bolero var ganska pigg och alert redan från början så det kändes bra. Han hade en jääääääätteskön galopp och stor trav. Vi red ganska mycket utan stigbyglar, och i början så trodde jag att jag skulle dö. Men när jag hittade takten och han började söka sig neråt så kändes det jättebra! Jag är jättenöjd över passet, och jag taggar att hoppa imorgon.

-

Ridpass, dressyr: Till en början så höll jag knappt på att ta mig upp på hästen. Han var ju inte liten. Sedan så var jag ganska trött i benen så jag orkade knappt driva han framåt, som verkligen behövdes… Jag använde inte riktigt ytterhjälperna ordentligt, och då blev det bara kaos mellan mig och hästen. Men när jag väl började arbeta ordentligt i slutet så blev han verkligen mjuk och fin. Vi arbetade mycket på volt och med övergångar. Jag är väl inte helt nöjd med passet, men hoppas att det blir bättre imorgon!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious