Strömsholm, dag 3

  2012-01-18 / 19:46:00 / Riddagbok Vännäs /
Det här var en lite annorlunda dag jämfört med de andra dagarna. För just den här dagen så kom några ur landslaget i hoppning till Strömsholm för att träna! Så vi gjorde stalltjänsten som vanligt, sedan red vi båda passen innan lunch. Efter lunch så kollade vi på träningen, vi behövde inte heller göra någon stalltjänst halv 4 som vi brukade, så att vi skulle få kolla på träningarna. Vi kollade på träningarna fram till kvart över 4, sedan gick vi på ett studiebesök på Strömsholm Djursjukhuset Häst. Det var riktigt lärorikt och kul! Efter studiebesöket så gick vi och åt middag, sedan kollade vi på då Jens Fredricson tränade. Efter det gick vi tillbaka till vandrarhemmet och packade ihop inför resan hemmåt dagen efter.
-
Ridpass, hoppning: Vi värmde upp med galoppbommar med ett litet kryss i slutet. Det gick riktigt bra, förutom att han då flöt ut mot sidan. Sedan höjde hon upp det till ett räcke, och det gick också bra! Sist så gjorde hon det till en oxer i slutet av galoppbommarna, tror det låg på typ 80 eller 90 eller något (är dålig på ögonmått). Det gick verkligen super. Hästen är en riktig gentleman. Sedan hoppade vi två räcken med relaterat avstånd. Det var inte så högt, men det spelar ingen roll. Även den övningen gick bra. Det märks att det var väldigt utbildade och bra hopphästar vi fick rida. Är verkligen nöjd över hoppningen med Bolero. Kände mig säker och inte rädd på honom.
-
Ridpass, dressyr: Vi jobbade på ungefär samma saker som dagen innan. Men idag gjorde vi även bakdelsvändningar. Båda fram- och bakdelsvändningarna gick superbra! Fick mycket beröm hehe:] Sedan gjorde vi en övning som såg ut såhär: gör en båge in till medellinjen, gör en volt ut mot spåret från medellinjen, gör sedan en båge ut på spåret igen. Ja, jag hoppas att ni förstår. På den övningen förstod jag verkligen hur jag skulle göra med de yttre hjälperna! Önskar vi hade fått vara där några dagar längre, för då hade det verkligen gått huuur bra som helst. Sedan gjorde vi skänkelvikningar. Jag hade sporrar den dagen så det gick lite lättare att få fart i honom. Men det gick verkligen så mycket bättre än dagen innan. I slutet så var han så mjuk och fin och travade på med en riktigt rund och fin form. Är jätteglad och nöjd över passen med Rally, det var verkligen en häst som passade mig och visade mina fel i ridningen. Och som jag sa, hade vi fått stanna några dagar till så hade det nästan varit perfekt tror jag!


Amanda Pettersson! <3

Hejsan! kan du inte lägga ut bilder och filmer från strömsholm? :)

2012-01-22 @ 09:25:02
URL: http://silverhurley.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious